Egészségnap

Április 25-én, pénteken tartottuk iskolánkban az egészségnapot. Ezen a napon minden évben változatos feladatok formájában hívjuk fel tanulóink figyelmét az egészséges életmód, egészségmegőrzés fontosságára.

Az idén az alsós tagozatosok túranapot tartottak, melynek során az úti cél a Pákozdi- ingókövek voltak.  A túra a faluból indult és a Bella-tónál ért véget. A kb. 6 km távot minden gyerek sikeresen teljesítette. Közben játékos formában ismerkedhettek a Velencei-hegység növény- és állatvilágával illetve a Magyarországon egyedülálló felszíni alakzatokkal az ingókövekkel.

A felső tagozatosok akadályversenyen vettek részt, melynek helyszíne a gárdonyi Sport-beach volt. A 8 állomásos vetélkedőn a tanulók osztályonként vettek részt. Elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül bizonyíthatták jártasságukat az egészség megőrzéssel kapcsolatban. Volt többek között salátakészítés, elsősegélynyújtás, hordágycipelés, fogápolással kapcsolatos feladat stb. Szoros küzdelemben végül a 8.d osztály bizonyult a legjobbnak.

IMG_4165

IMG_4241

IMG_4180