Gárdonyi Géza Általános Iskola Csillag Iskolakert, helyi termék előállítás, iskolakert létrehozás

Gárdonyi Iskolánkért Alapítvány, 2 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert, Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, a Széchenyi 2020 program keretén belül, a „Gárdonyi portéka – kertből a helyi installációba” című TOP-7.1.1-16-H-050-3 kódszámú Felhíváson, a „Gárdonyi Géza Általános Iskola Csillag Iskolakert, helyi termék előállítás, iskolakert létrehozás” tárgyban. A támogatás intenzitása a teljes projektre vonatkozóan 100 %-os.

A projekt tartalmának bemutatása:

Gárdonyi Géza Általános Iskola belső udvarán, létesíttettünk, egy teljesen újszerű, (eddig itt ilyen funkciós terület nem volt) iskolakertet, mely pozitív hatású lesz a mindennapi oktatásra is. Az udvaron elegendő hely állt rendelkezésre a megvalósításra és kellően nyugodt is a terület (elkülönül a mindennapi forgalomtól) a kertészeti munkálatok és az ültetések, növény telepítések végzésére.

Az iskola belső udvarán található maga az Iskolakert, azon belül 50 négyzetméter területű magas ágyáson tudnak a diákok hasznosítható növényeket ültetni, nevelni, gondozni, ha beérik a termés, az nem eladásra, hanem az iskolai étkeztetésbe kerül. Beszereztük a projekt keretén belül, azokat a kerti műveléshez nélkülözhetetlen kerti kis eszközöket (mini kapa, mini lapát, mini gereblye, mini lombseprű, talicska, öntözőkanna, lapátok, villás kapák, metszőolló, lombseprű, gereblye, fejsze és kerti kesztyűk) melyekkel biztonságosan fognak tudni dolgozni diákjaink.

A projekt eredményeképpen, 50,0 m2 városi területen létrehozott nyitott tér jött létre. A beruházás sikeres megvalósítása, az újszerűsége révén, nemcsak Kedvezményezett Alapítványunk, hanem Gárdony Város Önkormányzat megítélésére is kedvező hatású.

További információ kérhető:

Ali Dorottya (iskolatitkár) Tel: +36 22 570 010, E-mail: gardonyi.g.iskola@gmail.com

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00441

Szerződött támogatás összege: 2 000 000 Ft

Megvalósított projektünk teljes beruházási összege: 2 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100 % (önerőt nem igényelt)

A projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2020. november 29.

  • Akadálymentesítés
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support